Călătoriile pe cont propriu sunt decisive pentru redescoperirea de sine

Călătoriile pe cont propriu sunt decisive pentru redescoperirea de sine: „Ieşi din bula vieţii tipice, ca să reflectezi asupra temerilor şi să-ţi reevaluezi viitorul”

Citeste mai mult: adev.ro/oa936d

Uneori simtim nevoia sa fim singuri. Sa plecam departe, sa plecam intr-o vacanta undeva in lume, sa uitam de tot. Aceasta vacanta ne poate ajuta sa ne descoperim limitele, sa ne redescoperim. Poate fi un drum initiatic, pentru ca mai important este traseul, nu destinatia. Un drum initiatic este o calatorie unde descoperi cine esti, ce vrei sa faci si care este locul tau in lume. In viata fiecarui om vine un moment in care se impune regasirea sinelui. Aceasta perioada vine in mod special dupa un esec emotional, dupa o despartire. Simti nevoia sa pleci departe sa te reconstruiesti, recladesti, renasti. Iar atunci calatoria de unul singur e benefica pentru ca petrecem timp cu noi. ne facem curat in ganduri si in viata, avem timp sa ne rasfatam, sa ne iubim. Pierderea sinelui apare in timp, fara ca persoana sa-si dea seama, fiind ocupata cu munca, cresterea copiilor, indatoriri sociale, cariera, problemele de cuplu, facand diverse lucruri in si pentru casa, sau din prea mult stres, astfel incat pierdem legatura cu cine suntem. Si ne trezim intr-o zi confuzi si nemultumiti. Stresul are o influenta psihologica, dar si una fiziologica asupra organismului.

In momentul cand calatoresti de unul singur, iesi din zona de confort si esti obligat sa actionezi. A actiona, a iesi din zona de confort, inseamna adrenalina, simti ca esti viu. Iar adrenalina, molecula energiei, este una din elemenetele cheie ale fericirii. Acest lucru construieste increderea in sine, stima de sine si devenim mult mai responsabili. Intr-o calatorie de unul singur, poti experimenta lucruri noi, poti cunoaste oameni extraordinari, cu povesti de viata uimitoare, care te pot face sa te autodescoperi. Iti pot aprinde flacara vietii tale. O calatorie de unul singur te ajuta sa redescoperi calea spre tine. Oamenii cand trec prin perioade dificile cauta partea spirituala a vietii. Cauta porti catre dimensiunile interioare, prin traire, nu prin explicatii. Aceste porti pot fi deschise prin meditatii sau rugaciuni. Schimbarea sistemului de referinta de la unul personal la unul transpersonal, inseamna a recunoaste apartenenta la Divinitate. Toate acestea pot fi descoperite intr-o vacanta de unul singur, de exemplu in locurile cu incarcatura energetica, chiar de la noi in tara. unde putem inlocui hotelul de lux, cu o cocioaba, dormitul in cort.sau dormitul  intr-o manastire. Locurile energetice ca: triunghiul Omu, Babele, Sfinxul, Pestera Polovragi, Tricornul Dacic, Slanic Moldova, Muntii Rarau etc, aduc starea de bine, liniste si echilibru. Nu intamplator in aceste zone sunt schituri, manastiri si biserici. Sunt locuri ideale pentru spiritualitate.

IULIANA FŰLAS, Psiholog Clinician, Psihoterapeut Integrativ, Psihopedagog
Tel: 0723.08.10.70

Iuliana FŰLAS

IULIANA FŰLAS, Psiholog, Pictor, Terapeut Theta Healing, Psiholog Clinician, Psihoterapeut Integrativ cu drept de libera practica, inscris in Registrul Unic al Psihologilor din Romania. Membru al Colegiului Psihologilor din Romania.

You may also like...

Privacy Policy Settings

%d blogeri au apreciat: